Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

SOS για τις παχύσαρκες γυναίκες. Τα μωρά τους έρχονται στον κόσμο πριν συμπληρωθεί η 28η εβδομάδα κύησης

SOS για τις παχύσαρκες γυναίκες. Τα μωρά τους έρχονται στον κόσμο πριν συμπληρωθεί η 28η εβδομάδα κύησης
Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες προτού μείνουν έγκυες, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί πολύ πρόωρα, πριν συμπληρωθεί η 28η εβδομάδα της κύησης, λέει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για το πρώτο παιδί, σε σχέση με το δεύτερο ή τα επόμενα.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι και η νέα έρευνα αναδεικνύει τη σημασία που έχει μια γυναίκα, η οποία σχεδιάζει να αποκτήσει παιδί, να κάνει έγκαιρα υγιεινή διατροφή και, παράλληλα, να ελέγξει το βάρος της με σωματική άσκηση ή άλλο τρόπο. Τόνισαν επίσης ότι οι παχύσαρκες γυναίκες πρέπει να έχουν πλέον επίγνωση του κινδύνου που αναλαμβάνουν, εφόσον γεννήσουν χωρίς να έχει προηγηθεί μείωση του βάρους τους.
Η μελέτη έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Pediatric and Perinatal Epidemiology" και ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν ένα εκατομμύριο τοκετούς.
Η ανάλυση έδειξε ότι οι πιο παχύσαρκες γυναίκες, όταν μείνουν έγκυες στο πρώτο παιδί τους, έχουν έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα, σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό βάρος πριν την εγκυμοσύνη τους, να γεννήσουν παιδί υπερβολικά πρόωρα, κατά την 20ή έως 23η εβδομάδα της κύησης. Γενικότερα, η παχυσαρκία της μητέρας οδηγεί πολύ πιο συχνά σε τοκετό πριν την 28η εβδομάδα.
Επίσης, η μητρική παχυσαρκία δεν ευνοεί την πιθανότητα γέννησης παιδιού μεταξύ της 28ης και της 37ης εβδομάδας της κύησης. Πρόωρα γεννιέται σχεδόν ένα παιδί στα εννέα. Όσο πιο πρόωρο είναι, τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσει χρόνια προβλήματα υγείας.
Εκτός από την αυξημένη πιθανότητα πολύ πρόωρου τοκετού, η παχυσαρκία, όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, αυξάνει τον κίνδυνο η έγκυος να εμφανίσει επιπλοκές όπως διαβήτη ή προεκλαμψία και να υποχρεωθεί σε τοκετό με καισαρική.


 Πηγή: mothersblog.gr


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes