Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

«Αυτή είναι η γυναίκα μου»: Η φωτογραφία που συγκίνησε το Facebook και το συγκλονιστικό κείμενο του συζύγου!!O Bobby ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία βλέπουμε τη σύζυγο του και τον γιο τους να παίρνουν έναν απογευματινό υπνάκο στον καναπέ. Κι ενώ έχουμε δει πολλές φορές παρόμοιες φωτογραφίες, γιατί αυτή λοιπόν,  θα αναρωτιέστε, όσο χαριτωμένη κι αν είναι, να κάνει τη διαφορά; Αυτό που κάνει τη διαφορά  και η συγκεκριμένη φωτογραφία συγκέντρωσε 880.0000 Like , 190.oooo  Share στο Facebook και χιλιάδες θετικά σχόλια, είναι το κείμενο του Bobby που τη συνοδεύει, με τίτλο, «Αυτή είναι η γυναίκα μου». Διαβάστε το και θα συγκινηθείτε.
Αυτή είναι η γυναίκα μου καθώς κοιμάται. Σε μια ώρα θα ξυπνήσει και θα ετοιμαστεί για δουλειά.
Τα εργαλεία κιι όλα τα απαραίτητα αντικείμενα της δουλείας της, θα συγκεντρωθούν και θα ελεγχθούν σχολαστικά. Μαλλιά και βάψιμο, άνευ σημασίας, θα γίνουν σε ελάχιστο χρόνο. Θα κοιταχθεί στον καθρέφτη και θα σχολιάσει «Χάλια είμαι». Θα διαφωνήσω εντόνως και ύστερα θα της φέρω μια κούπα καφέ.
Θα καθίσει στον καναπέ με τα πόδια σταυρωμένα κάτω από το σώμα της και θα προσπαθήσει να πιει αυτόν τον καφέ ενώ παίζει χαρούμενα με το νήπιο που σκαρφαλώνει πάνω της. Τον γιο μας!!
Κατά διαστήματα, το βλέμμα της θα κοιτά στο κενό! Προετοιμάζει τον εαυτό της για την επόμενη «Βάρδια». Νομίζει ότι δεν τη βλέπω.
Θα φιλήσει το μωρό μας, θα φιλήσει εμένα και ύστερα θα φύγει για να περιποιηθεί αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αυτούς που βιώνουν τη χειρότερη μέρα της ζωής τους.  Αυτοκινητιστικά ατυχήματα, πληγές από πυροβολισμούς, εκρήξεις, εγκαύματα, κατάγματα – επαγγελματίες, απλοί άνθρωποι, φτωχοί και πλούσιοι, παπάδες, ναρκομανείς, πόρνες – μητέρες, πατέρες, παιδιά, γιοι και κόρες, οικογένειες.
Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι σου συνέβη.
Θα σε φροντίσει.
Θα επιστρέψει στο σπίτι 14 ώρες μετά. Θα βγάλει τα παπούτσια, που έχουν περπατήσει μέσα από αίμα, εμετό,  δάκρυα… φωτιά και θα τα αφήσει απ έξω. Τα πόδια της θα πονάνε από την πολύωρη ορθοστασία.
Κάποιες φορές θα θέλει να μιλήσει για όλα αυτά που συνάντησε μέσα στη μέρα. Κάποιες άλλες δε θα θέλει. Κάποιες φορές θα ανυπομονεί.
Κάποιες φορές θα γελάσει μέχρι να κλάψει και κάποιες, απλά θα κλαίει και θα κλαίει. Αλλά ανεξάρτητα από αυτές τις «κάποιες φορές», θα είναι πάντα στην ώρα της για την επόμενη «Βάρδια».
Η γυναίκα μου είναι νοσοκόμα. Η γυναίκα μου είναι μια ηρωίδα.
Bobby Wesson
 Μετάφραση – Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου για το mommyandthecity.gr


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes