Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση της χλωρίνης στην υγεία των παιδιών;


KATHARIOTITA

Ο καθαρισμός με χλωρίνη μπορεί να σας φαντάζει ανακουφιστικά αποτελεσματικός, καθώς θεωρείται πως σκοτώνει όλα τα μικρόβια, ωστόσο δεν είναι ακίνδυνος ούτε για τη δική μας υγεία, ούτε για αυτή των παιδιών μας.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Ιατρική», τονίζουν την ανάγκη περαιτέρω έρευνας σχετικά με το πόσο επιβλαβές είναι το καθαριστικό αυτό για την υγεία των νεαρών ατόμων. Τα παιδιά που συμμετείχαν στη μελέτη ζούσαν σε σπίτια ή πήγαν σε σχολεία όπου χρησιμοποιούσαν χλωρίνη για τον καθαρισμό τους.
Φάνηκε μάλιστα πως αυτά τα παιδιά, διέθεταν υψηλότερα ποσοστά της γρίπης, αμυγδαλίτιδας και άλλων λοιμώξεων, σε σύγκριση με παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί σε χλωρίνη, διαπίστωσαν οι ερευνητές. «Η υψηλή συχνότητα χρήσης των απολυμαντικών προϊόντων καθαρισμού – προκλήθηκε από λανθασμένη πεποίθηση, που ενισχύεται από τη διαφήμιση, ότι τα σπίτια μας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από μικρόβια», σημειώνουν οι ερευνητές.
Για την έρευνα, ρωτήθηκαν οι γονείς περισσότερων από 9.100 παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών που ζουν στην Ολλανδία, τη Φινλανδία και την Ισπανία. Οι γονείς απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά κατά το παρελθόν έτος τα παιδιά τους είχαν πολλές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, αμυγδαλίτιδας, ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας, ωτίτιδας και πνευμονίας. Οι γονείς ανέφεραν, επίσης, αν είχε μούχλα στο σπίτι τους, και αν χρησιμοποιούν χλωρίνη για να καθαρίσουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δήλωσαν οι ερευνητές.
Μετά από τον έλεγχο για παράγοντες όπως το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι, την εκπαίδευση των γονέων και την παρουσία μούχλας των νοικοκυριών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός και η συχνότητα των λοιμώξεων ήταν υψηλότερη μεταξύ των παιδιών των οποίων οι γονείς καθαρίζουν τα σπίτια τους με χλωρίνη. Συνολικά, τα παιδιά των οποίων οι γονείς καθαρίζουν το σπίτι με χλωρίνη αντιμετωπίζει ένα 20 τοις εκατό αύξηση του κινδύνου της γρίπης, 35 τοις εκατό αυξημένο κίνδυνο υποτροπιάζουσας αμυγδαλίτιδας, και ένα 18 τοις εκατό αυξημένο κίνδυνο να έχουν οποιαδήποτε υποτροπιάζουσα λοίμωξη.

πηγή:life2day.gr Δείτε:

Χλωρίνη: Ένα χημικό όπλο στο σπίτι μας με δυσάρεστες επιπτώσεις


Ένα από τα πιο επικίνδυνα χημικά που παρασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος είναι το χλώριο. Μένει αμετάβλητο στον οργανισμό μας, διασπάται μετά από 500 χρόνια από το περιβάλλον, προκαλεί αποδεδειγμένα καρκινογενέσεις και πολλές άλλες σύγχρονες ασθένειες. Το χλώριο χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς και τους συμμάχους ως βιολογικό χημικό όπλο, με τρομακτικά αποτελέσματα στους ανθρώπους και στη γύρω πανίδα και χλωρίδα. Γεννιόμαστε με χημικά, συμφωνα με την Greenpeace Η Έκθεση της Greenpeace, με τον τίτλο “A Present for Life” (Δώρο ζωής) αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι γεννιούνται πλέον με χημικά στον οργανισμό τους. Τα χημικά που περιέχονται σε προϊόντα καθημερινής χρήσης...


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes