Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Το να είσαι μαμά που μένει στο σπίτι δεν είναι «κανονική» δουλειά


stayathomemom
Ένα ξεκαρδιστικό κείμενο που μας θυμίζει τι σημαίνει πραγματικά να μένεις στο σπίτι με τα παιδιά.
Έχω ακούσει εκατομμύρια φορές να λένε ότι το να είσαι μαμά που μένει στο σπίτι δεν είναι το ίδιο με το να έχεις μια «πραγματική» δουλειά. Και ως μαμά που μένει στο σπίτι, έχω να σας πω ότι έχουν δίκιο. Δεν ξέρω γιατί προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι αυτές οι δύο υποχρεώσεις μπορούν να μοιράζονται τον ίδιο τίτλο, αλλά όχι, δεν μπορούν. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Το να είσαι μαμά που μένει στο σπίτι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το να έχεις μια «κανονική» δουλειά πλήρους απασχόλησης.
Στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, σίγουρα σου επιτρέπουν να κάνεις ένα διάλειμμα για να πας στην τουαλέτα. Και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα θέλει να έρθει μαζί σου και το αφεντικό σου, το οποίο θα θέλει να γλύψει τη βεντούζα της τουαλέτας.
Στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, την ώρα του φαγητού σου επιτρέπουν όλως παραδόξως να ταΐσεις τον εαυτό σου. Και δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις όλο σου το χρόνο για να ετοιμάσεις το γεύμα του αφεντικού σου, το οποίο θα πρέπει να κόψεις σε μικρά κομματάκια, ενώ σου φωνάζει να κάνεις πιο γρήγορα.
Αν τελικά καταφέρεις να κάνεις ένα διάλειμμα, το πιθανότερο είναι εκείνη την ώρα να τσεκάρεις το Facebook και όχι να τρως τοστ στην τουαλέτα, ενώ προσπαθείς να θυμηθείς αν έχεις πλύνει τα δόντια σου.
Όταν είσαι στο γραφείο, το πιθανότερο είναι να μπορέσεις να συζητήσεις με κάποιον άλλον άνθρωπο χωρίς αυτός να σου πετάει φαγητό και να κλαίει επειδή δεν τον άφησες να φάει τη χαρτοπετσέτα.
Και, κατά πάσα πιθανότητα, όταν πάρεις για μια στιγμή τα μάτια σου από την αναφορά που ετοιμάζεις, αυτή δεν θα πάει να βάλει το χέρι της σε καμιά πρίζα.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναγκαστείς να δώσεις στο αφεντικό σου το βραδινό του γεύμα, ενώ προσπαθείς να φροντίσεις και έναν νεότερο συνεργάτη, ελπίζοντας ότι ο πρώτος δεν θα πνιγεί, ενώ εσύ προσπαθείς παράλληλα να κρατήσεις ζωντανό και τον δεύτερο.
Και ενώ ταΐζεις τον νεότερο συνεργάτη, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ρουφήξει τις θηλές σου μέχρι να σκιστούν και να ματώσουν. Γιατί αν το κάνει, θα πρέπει να δώσεις πολλές εξηγήσεις στον άντρα σου.
Στο τέλος της βάρδιάς σου, όταν κάνεις μπάνιο το αφεντικό σου, το να καταφέρεις να το εμποδίσεις να πιει τα νερά της μπανιέρας δεν θα είναι τόσο δύσκολο όσο το να περπατάς στο φεγγάρι. Βάζω στοίχημα ότι σίγουρα θα έχουν μείνει υπολείμματα από την έκρηξη της πάνας νωρίτερα, κάτι για το οποίο το αφεντικό σου δεν χρειάζεται να σε ενημερώσει αφού, ξέρεις, εσύ ήσουν αυτή που το έπλυνες.
Και, στο τέλος της ημέρας, όταν η βάρδιά σου θα έχει τελειώσει, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προσπαθείς όλη τη νύχτα να μην καταρρεύσεις από την πίεση, επειδή όσα κάνεις αλλά και ο τρόπος που τα κάνεις θα διαμορφώσουν την πορεία της ζωής ενός άλλου ανθρώπου.
Λέτε λοιπόν ότι το να είσαι μαμά που μένει στο σπίτι δεν έχει καμία σχέση με το να έχεις «πραγματική» δουλειά;
Μπράβο, δίκιο έχετε. Δεν έχει καμία σχέση.
Αλλά είστε τρελοί αν λέτε ότι είναι ευκολότερο.
Της Jennifer Sullivan


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes