Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

«Κανείς δεν με ενημέρωσε πως μια τόσο απλή λοίμωξη θα μπορούσε να σκοτώσει το μωρό μου!»


jamie-main-20160322170935.jpg-q75,dx720y432u1r1gg,c--
Όταν η Jamie-Lee Groves ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Η 27 ετών κοπέλα είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν 7 χρόνια, το οποίο είχε θρυμματίσει την λεκάνη της και οι γιατροί της είχαν πει πως θα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει.
“Όταν ανακάλυψα πως είμαι έγκυος, είχα πλημμυρίσει από συναισθήματα» λέει η Jmie-Lee, η οποία έχει επίσης ένα κοριτσάκι 8 χρονών. «Ήταν μεγάλη έκπληξη.»
jamiemontage

Η χαρά της δεν κράτησε για πολύ

Αλλά η χαρά της Jamie-Lee’s joy κόπηκε βίαια και γρήγορα όταν το κοριτσάκι που περίμενε πέθανε μέσα στη μήτρα της, αφού η κοπέλα προσεβλήθη από μια λοίμωξη τόσο κοινή που μας προσβάλει σχεδόν όλους κάποια στιγμή.
Λίγο πριν τις 26 εβδομάδες εγκυμοσύνης, η Jamie-Lee, άρχισε να νιώθει κάτι που νόμιζε ότι ήταν συσπάσεις. Πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, της είπαν ότι ήταν μια χαρά και την άφησαν να φύγει. Η κοπέλα όμως δεν πείστηκε.
“Ήξερα ότι κάτι πήγαινε λάθος, αλλά δεν με άκουγαν,» είπε.
Παρόλα αυτά, πήγε σπίτι όπως της συνέστησαν οι γιατροί. Μόλις ξάπλωσε όμως, τα νερά της έσπασαν. Η Jamie-Lee έσπευσε πίσω στο νοσοκομείο όπου οι εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Οι γιατροί της είπαν ότι το σώμα της αντέδρασε στη λοίμωξη και αυτό προκάλεσε το σπάσιμο των νερών.

Νέα που κανένας γονέας δεν θέλει να ακούσει

Σύντομα, οι γιατροί ενημέρωσαν την Jamie-Lee ότι είχε μείνει λίγο υγρό γύρω από το μωρό. Μετά ο ομφάλιος λώρος απελευθερώθηκε. Και μετά από αυτό, οι γιατροί άρχισαν να της λένε πως πράγματα τα οποία δεν ακούγονταν και τόσο καλά.
“Είχε αρχίσει να αρρωσταίνει και αρρώσταινε και εμένα,» θυμάται η κοπέλα από εκείνη την απαίσια μέρα. “Προκάλεσαν τον τοκετό μου και μας ρώτησαν αν θα την αναζωογονούσαν ή όχι, αν φτάναμε σε αυτό το σημείο- συμφωνήσαμε να την αναζωογονήσουν. Αλλά σταμάτησε να αναπνέει πριν σπρώξω για τελευταία φορά.»
“Τα πρώτα μου λόγια ήταν, είναι νεκρή;» λέει η Jamie-Lee. «Και όλοι γύρισαν και με κοίταξαν με αυτά τα λυπημένα μάτια. Την έβαλαν στο στήθος μου και κοίταξα το όμορφο κορίτσι μου. Δεν ανέπνεε, αλλά ήταν πανέμορφη.»
“Όταν ανακάλυψα πως είμαι έγκυος, ένα όνειρό μου γινόταν πραγματικότητα, αλλά μετά καταστράφηκε.»
amelia angel

Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος- Οι κρυμμένοι κίνδυνοι

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι κοινές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αλλά οι γυναίκες τείνουν να προσβάλλονται πιο συχνά, και οι έγκυες ακόμα συχνότερα.
Προκαλούνται από διάφορους παράγοντες όπως μεταφορά μικροβίων, με το σκούπισμα μετά την ούρηση, το σεξ χωρίς προφυλάξεις και από διάφορες άλλες αιτίες. Στην εγκυμοσύνη οι αλλαγές του ουροποιητικού, που μπλοκάρουν την κύστη, είναι ένας σημαντικός παράγοντας.
 Δυστυχώς ο τύπος της λοίμωξης που προσβάλλονται οι εγκυμονούσες είναι συνήθως ασυμπτωματικός, όπως και στην περίπτωση της Jamie-Lee. «Συνήθως όταν έχεις ουρολοίμωξη το ξέρεις, έχεις αυτό το κάψιμο,» λέει η Jamie-Lee. «Αυτή τη φορά δεν ένιωσα τίποτα. Και κανείς δεν μου είπε πως αυτή η λοίμωξη θα μπορούσε να έχει τόσο συντριπτικά αποτελέσματα,» συνεχίζει η άτυχη κοπέλα.

Συμπτώματα ουρολοίμωξης

Μερικές φορές οι ουρολοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές. Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν αν έχετε τα παρακάτω συμπτώματα να απευθυνθείτε στο γιατρό.
– αίσθημα καψίματος την ώρα της ούρησης
– συχνή επιθυμία ούρησης με ελάχιστα αποτελέσματα
– θολά, με αίμα ή με άσχημη μυρωδιά ούρα
Σε πολλές περιπτώσεις τα παραπάνω συμπτώματα συνοδεύονται με πυρετό και κρυάδες και πόνο στην κοιλιά.
Αν έχετε ιστορικό με συχνές ουρολοιμώξεις, να επιμένετε να σας εξετάζει συχνά ο γιατρός για την λοίμωξη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes