Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Τα πεντάδυμα που… εξαφανίστηκαν


Ένας άντρας πίστευε για μήνες πως θα γινόταν ο πατέρας πεντάδυμων μέχρι που ανακάλυψε πως τελικά η κοπέλα του δεν ήταν ποτέ της έγκυος.
Μόνο όταν έφτασε η μέρα του τοκετού συνειδητοποίησε ο 35χρονος Paul Servat πως η Barbara Bienvenue, 37 ετών, δεν ήταν έγκυος.
Συντετριμμένος ο μέλλοντας πατέρας έφερνε στο μυαλό του τα σχέδια που έκανε για το μέλλον με την οικογένειά του, στο σπίτι του, στο οποίο είχε ήδη εξοπλιστεί με πέντε χρωματιστά κρεβατάκια.
«Μου είπε να επιλέξω εγώ τα ονόματα», λέει κλαίγοντας ο Servat, περιτριγυρισμένος από δώρα για τα παιδιά που δεν απέκτησε.
«Έχασα τα πάντα, ήταν όλη μου η ζωή».
Ο Servat λέει πως η όλη ιστορία με την εγκυμοσύνη της Bienvenue διήρκησε 34 εβδομάδες, από την ημέρα που του ανακοίνωσε το Σεπτέμβρη πως περίμενε παιδί.
«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι» λέει ο Servat. «Ακόμη και οι γονείς μου, ανυπομονούσαν να αποκτήσουν εγγόνια».
Καθώς οι εβδομάδες περνούσαν, η Bienvenue είπε στον Servat πως περίμενε δίδυμα, μετά τρίδυμα, μετά τετράδυμα και τέλος του μετέφερε τα σοκαριστικά νέα πως είχε πέντε μωρά στην κοιλιά της.
Όταν ο Servat πήγε την Bienvenue στο νοσοκομείο, το προσωπικό τον ενημέρωσε πως δεν είχαν στο αρχείο τους κανέναν σχετικό φάκελο. Η νοσοκόμα του έδειξε τα αποτελέσματα των αναλύσεων αίματος και του είπε πως δεν ήταν έγκυος.
Στην αρχή δεν ήθελε να το πιστέψει.
«Οι γιατροί μου είπαν πως ήταν μία εγκυμοσύνη φάντασμα», λέει ο Servat, συμπληρώνοντας πως κράτησαν την Bienvenue για ψυχιατρική παρακολούθηση.
Είπε πως η Bienvenue ήταν τόσο πεπεισμένη πως ήταν έγκυος που η κοιλιά της πρήστηκε, άρχισε να κατεβάζει γάλα, είχε ακόμη και πρωινή ναυτία.
Το ζευγάρι, το οποίο γνωρίστηκε μέσα από το διαδίκτυο το περασμένο καλοκαίρι, συγκέντρωσε άπειρα δώρα αφότου ένας φίλος τους δημιούργησε μία σελίδα στο Facebook για να τους βοηθήσει.
«Θα επιστρέψω όλα αυτά τα πράγματα στους ανθρώπους που μας τα έδωσαν ή θα τα χαρίσω», είπε ο Servat.
«Είμαι καλός άνθρωπος και δεν είχα ιδέα για αυτά τα ψέματα».
1297539643201_ORIGINAL

Τι είναι όμως μία εγκυμοσύνη φάντασμα;

Η ψευδοκύηση, όπως ονομάζεται, είναι η λανθασμένη πεποίθηση πως κάποια είναι έγκυος.
Όσες πάσχουν από αυτό μπορούν να εκδηλώσουν όλα τα συμπτώματα μίας εγκυμοσύνης, χωρίς να έχουν παιδί.
Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια.
Συστήνεται ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία.
Οι σύντροφοι των γυναικών που πάσχουν από ψευδοκύηση μπορούν να εμφανίσουν το φαινόμενο της «συμπαθητικής εγκυμοσύνης» κατά το οποίο βάζουν κιλά, έχουν ναυτία και έχουν πόνους στη μέση.
πηγή: torontosun.com


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes