Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Πως το παιδί σας θα μάθει μαθηματικά με 4 δημιουργικούς τρόπους

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται στα μαθηματικά, θα εκπλαγείτε πόσες μαθηματικές ασκήσεις μπορείτε να «κρύψετε» στο σπίτι. Εμείς σας προτείνουμε 4 δημιουργικούς τρόπους, από πίτσα μέχρι παιχνίδια με τράπουλα, για να το βοηθήσετε να κατανοήσει τα μαθηματικά εύκολα και γρήγορα.

-Μαθηματικά με πίτσα: αφού η πίτσα μπορεί να κοπεί σε πολλά διαφορετικά κομμάτια, είναι ένα καλό εργαλείο μάθησης, όχι μόνο για κλάσματα, αλλά και για να μάθει πρόσθεση-αφαίρεση.

•Κλάσματα: κόψτε την πίτσα σε ένα ορισμένο αριθμό φετών και πείτε στο παιδί σας ότι όλες οι φέτες μαζί κάνουν το σύνολο της πίτσας. (π.χ 8 από τα 8 ή 8/8 = 1). Στη συνέχεια, μπορείτε να του μάθετε ότι ένα κομμάτι είναι ένα από τα οκτώ (1/8) κλπ…

• Πρόσθεση-αφαίρεση: χρησιμοποιήστε την ίδια πίτσα και τις φέτες και δημιουργήστε μαθηματικές ασκήσεις με λέξεις, όπως: «Αν έχω οκτώ κομμάτια πίτσα και φάω τα δύο, πόσα έχουν μείνει;» ή «αν παραγγείλω μια νέα πίτσα, πόσες φέτες θα έχουμε συνολικά;»
Μαθηματικά με χρήματα: παίξτε με το παιδί σας σούπερ μάρκετ ή μανάβικο όπου ο ένας θα είναι αγοραστής και ο άλλος ταμίας.

• Ρέστα: το παιδί σας μπορεί να προσποιηθεί ότι είναι ο αγοραστής, ο ταμίας ή και τα δύο. Με την βοήθεια μιας αριθμομηχανής μπορεί να προσθέσει τις αγορές του, να μετρήσει τα χρήματα του και να δώσει ρέστα. 

-Το παιδί σας μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλο για να πάει στο καζίνο αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά τράπουλα για να του μάθετε μαθηματικά.

•Πρόσθεση: χρησιμοποιήστε την τράπουλα για να το βοηθήσετε με την πρόσθεση. Για επιπλέον βοήθεια, το παιδί μπορεί να μετρήσει τα σύμβολα σε κάθε χαρτί. Αφαιρέστε τα πρόσωπα (ρίγας, ντάμα, βαλέ) από την τράπουλα για να μην μπερδευτεί. 

-Μαθηματικά με επιτραπέζια παιχνίδια: τα επιτραπέζια παιχνίδια παρέχουν μαθηματικές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες, είναι διασκεδαστικά και τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι μαθαίνουν μαθηματικά.

• Κάθε επιτραπέζιο παιχνίδι που απαιτεί δύο άτομα, ένα ζάρι και κινήσεις μπορεί να βοηθήσει στα μαθηματικά..

• Ένα παιχνίδι που μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας είναι η Monopoly καθώς «απαιτεί» από το παιδί σας να είναι ο τραπεζίτης και να κάνει την συναλλαγή, με αποτέλεσμα να του χαρίσει δεξιότητες στα μαθηματικά.
ΠΗΓΗ: manamia.gr


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes