Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Δεν χρειάζεται να μας λυπάστε για την εμφάνιση της κόρης μου.


img_8153
 
Η κόρη μου έχει ένα μεγάλο σημάδι, εκ γενετής, στο πρόσωπο. Το σημάδι αυτό ονομάζεται  τριχοειδή αιμαγγείωμα και για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη, το μέγεθος του σημαδιού είναι 5-6 εκατοστά. Συνήθως είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος πάνω της. Πως το ξέρω; Το ξέρω γιατί είναι το πρώτο πράγμα που θα σχολιάσει.
Αρχικά, ας μάθουμε κάποια βασικά πράγματα: Το τριχοειδές αιμαγγείωμα είναι κατ ‘ουσίαν γεννητικό σημάδι. Κάποιες φορές το ονομάζουν «φράουλα». Είναι Η υπερανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Για μας, δεν υπήρξε κάποια άλλη επιπλοκή, και  δερματική βλάβη της κόρης μου χαρακτηρίστηκε ως αισθητική. Το ελέγχουμε για να είμαστε σίγουροι πως ποτέ δεν θα περιορίσει την όραση της.Επίσης παίρνει καθημερινή φαρμακευτική αγωγή που το εμποδίζει να αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης. Μέχρι να πάει στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να έχει εξαφανισθεί.
Έχω γίνει αποδέκτης πολλών σχολίων από φίλους συγγενείς και αγνώστους. Έχω σκεφτεί αρκετά, και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο το βλέπω εγώ, ως γονιός.
Δεν χρειάζεται να συζητάμε για το σημάδι κάθε φορά που την κοιτάς. Ο μπαμπάς της, ο αδελφός της και εγώ την βλέπουμε πίσω από  αυτό. Η κόρη μου, η Charlie, είναι η Charlie και το σημάδι είναι απλά ένα κομμάτι του εαυτού της. Δεν είναι ανάγκη να σχολιάζεται, να επικρίνεται ή να ανακρίνεται συνεχώς γι’αυτό.
Δεν χρειάζεται η άποψη σας ασχέτως αν νομίζετε ότι χειροτέρεψε ή αν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι μοιάζει αυτή τη στιγμή και για την ώρα δεν αλλάζει. Μαντέψτε κάτι. Δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Είναι όμορφη και μοναδική. Επίσης προτιμώ να σχολιάζω τα επιτεύγματά της, το χαμόγελό της ή τα όμορφα μάτια της.
 Δεν πονάει και δεν είναι άρρωστη. Απλά έχει μια ασυνήθιστη εμφάνιση. Οι πιο συνηθισμένες  φράσεις που ακούω είναι: » Εύχομαι να φύγει,» «Θα προσεύχομαι για αυτήν,» και «Ο θεός μαζί της.» Συνέχεια με ρωτάνε, » Πότε θα φύγει αυτό το σημάδι;» Έχω ακούσει και σκληρές κουβέντες όπως » Είναι πολύ όμορφη από την άλλη μεριά.»
Θα ήθελα αντί να προσεύχεστε να εξαφανιστεί το σημάδι, να προσεύχεστε να γίνει ένα κορίτσι με αυτοπεποίθηση και να αγαπάει τον εαυτό της όπως και αν μοιάζει. Θα ήθελα να προσεύχεστε τα σχόλια από συγγενείς, φίλους και αγνώστους, να σταματήσουν πριν να είναι αρκετά μεγάλη για να τα ακούει πια και να αναρωτιέται τι πάει λάθος με τον εαυτό της.
Θα ήθελα να προσπαθήσετε να δείτε πίσω από αυτό το σημάδι. Τι θα γινόταν αν εμφανιζόμουν μπροστά σας και σας ρωτούσα τι πάει λάθος με το παιδί σας, ανεξαρτήτως της εξωτερικής του εμφάνισης  ή ότι εύχομαι το, εκ γενετής,σημάδι του να εξαφανιστεί. Απλά σκεφτείτε το. Σκεφτείτε πως νιώθουμε όταν οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ, σε κάτι τόσο επιφανειακό για την κόρη μας.
Κρατήστε την λύπη σας. Είναι ένα υγιέστατο κορίτσι. Το σημάδι της είναι απλά δεν έχει καμία σχέση με το ποια είναι. Δεν χρειάζεται να το αναφέρετε και δεν χρειάζεται να εύχεστε μα φύγει.
Δεν έχει καλό προφίλ για τις φωτογραφίες, τις οποίες και δεν επεξεργάζομαι. Ολόκληρο το πρόσωπό της είναι η Charlie, η αγαπημένη κόρη μου.
Η Katie Crenshaw είναι σύζυγος και μητέρα 2 παιδιών. Έγραψε αυτό το άρθρο για να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός ανεξαρτήτως της εξωτερικής εμφάνισης του και πως το σημαντικό είναι η ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.

Πηγή:  http://www.mommyandthecity.gr


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes