Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

O τοκετός με αναλγησία


O τοκετός με αναλγησία
Η αναλγησία, βοηθάει την επίτοκη να έχει ενεργό συμμετοχή στην γέννηση του παιδιού της, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει την αίσθηση και την αντίληψη του πόνου , επομένως να βιώνει έναν ανώδυνο τοκετό.
Οι τεχνικές της αναλγησίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο σ΄ένα φυσιολογικό τοκετό όσο και στον τοκετό με καισαρική τομή.

Είναι σύνθετες και λεπτές αυτές οι τεχνικές, γι΄αυτό απαιτούν τη παρέμβαση ενός ειδικού. Στην Ελλάδα, είναι λιγότερο διαδεδομένες σε σχέση με το εξωτερικό.

Η επισκληρίδιος αναλγησία
Γίνεται μια ένεση με αναλγητικό στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης ώστε το αίσθημα του πόνου να μην γίνεται αντιληπτό στο επίπεδο του εγκεφάλου. Είναι μια λεπτή τεχνική που απαιτεί από την πλευρά του αναισθησιολόγου τεχνική ικανότητα και εμπειρία. Αν, όμως, γίνει σωστά δεν επιφέρει αρνητικές συνέπειες στη μητέρα και το παιδί.

Η ραχιαναισθησία
Στην περίπτωση αυτή, το αναλγητικό χορηγείται με ένεση στη σπονδυλική στήλη μεταξύ δύο οσφυϊκών σπονδύλων, όμως πιο βαθιά απ΄ότι η επισκληρίδιος αναισθησία. Λόγω του ότι μπορεί να σταματήσει τις συστολές της μήτρας, η μορφή αυτή αναισθησίας στην πράξη, έχει εγκαταλειφθεί σαν τεχνική αναισθησίας. Χρησιμοποιείται , όμως, σαν αναισθησία στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί καισαρική τομή.

Ο βελονισμός
Ο βελονισμός, είναι μια μορφή αναλγησίας που προέρχεται από την κινεζική παράδοση, και γίνεται με την εισαγωγή πολύ λεπτών βελονών σε ιδιαίτερα και συγκεκριμένα σημεία του δέρματος, που στη συνέχεια ενεργοποιούνται με το χέρι ή ηλεκτρικά. Ο πόνος, δεν εξαφανίζεται εντελώς, παρ΄όλ΄αυτά μετριάζεται και ελέγχεται.

Επίσης, χρησιμεύει στο να συμβάλλει στην παραγωγή κάποιων ορμονών που διευκολύνουν τον τοκετό. Κάποια μαιευτικά κέντρα χρησιμοποιούν τον τρόπο αυτό αναλγησίας, αλλά γενικά η χρήση του δεν είναι πολύ διαδεδομένη, διότι οι μαίες ή μαιευτήρες που δουλεύουν σε συνεργασία με κάποιον βελονιστή, είναι ακόμη πολύ λίγοι.

~mammyland.com


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes