Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Κρατήστε το παιδί σας ασφαλές από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου

Κρατήστε το παιδί σας ασφαλές από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου
Οδηγίες για τον ασφαλή ύπνο των παιδιών, εξέδωσε, η αμερικανική παιδιατρική ακαδημία. Οι περισσότερες από αυτές αξίζουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ώστε να  μπορέσουν οι νέες κυρίως μητέρες να νιώθουν ασφάλεια στο θέμα ύπνου των παιδιών τους.

Καταρχήν είναι σημαντικό να αναθεωρηθεί το θέμα του αιφνίδιου θανάτου των μωρών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προωθήθηκε μία εκστρατεία που τόνισε ότι οι μητέρες θα πρέπει να κοιμίζουν τα νεογνά τους στην πλάτη τους, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των περιπτώσεων με το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Αυτή η αλλαγή στη γονική συμπεριφορά είχε ένα τεράστιο αντίκτυπο και τα περιστατικά είχαν μειωθεί.
Πολλές μητέρες ακόμη και σήμερα δε γνωρίζουν τι σημαίνει, σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου. Συνήθως το μωρό χάνει τη ζωή του, κατά τη διάρκεια του ύπνου του και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Το 90% είναι μωρά μέχρι 6 μηνών.

.
Το σημαντικότερο που αγνοούν αρκετοί γονείς, είναι ότι το μωρό τους θα πρέπει να το κοιμίζουν μπρούμυτα. Σε αυτή τη θέση, το μωρό ξυπνάει περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό μπορεί να ταλαιπωρεί τους γονείς, μειώνει όμως τις πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου. Επίσης τα μωρά σε αυτή τη θέση δεν έχουν μεγάλο κίνδυνο να πνιγούν με το σάλιο τους.
Και ενώ μπορεί να μειώθηκαν τα περιστατικά αιφνίδιου θανάτου, αυξήθηκαν σημαντικά οι θάνατοι από άλλες αιτίες κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως η ασφυξία. Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές για το πώς πρέπει να κρατούν το μωρό τους ασφαλές οι νέοι γονείς ενώ κοιμάται.

.
•        Καταρχήν, θα πρέπει να τοποθετούν το μωρό μπρούμυτα για να κοιμηθεί, ενώ καλό θα ήταν το στρώμα να είναι σκληρό. Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουν οι νέες μητέρες είναι να κοιμίζουν τα μωρά τους, στα καθίσματα του αυτοκινήτου, σε πάρκο, ακόμη και στον ώμο τους. Παιχνίδια και μαξιλάρια θα ήταν καλό να μην βρίσκονται στο μέρος που κοιμάται το μωρό.
•        Ο εμβολιασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι με αυτόν τον  τρόπο μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος για το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.
•        Ο θηλασμός εκτός από όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει στη μητέρα και στο μωρό, προστατεύει και από το σύνδρομο αυτό.
•        Θα πρέπει να αποφεύγεται καθετί στο κρεβάτι, που μπορεί να εμποδίζει το μωρό να αλλάζει πλευρό. Υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας, προειδοποιούν οι γιατροί.
•        Η συνήθεια του τσιγάρου θα πρέπει να κοπεί όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι. Ακόμη και αν καπνίζουν οι γονείς σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, τα ρούχα και τα μαλλιά μυρίζουν, και το μωρό εισπνέει τη μυρωδιά του καπνού, που είναι άκρως βλαβερή για το αναπνευστικό του σύστημα.
•        Άλλη αιτία που αυξάνει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου είναι όταν η μητέρα στην προσπάθειά της να μην κρυώσει το παιδί της, το ντύνει με πολλά ρούχα στη διάρκεια του ύπνου.

stogiatro.gr


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes