Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Πόσο ασφαλές είναι να φοράει την πιπίλα του ενώ κοιμάται;

Πόσο ασφαλές είναι να φοράει την πιπίλα του ενώ κοιμάται;
από τη Μαριάννα Σπυράκου-dearmom.gr

Ένα ερώτημα που πολλές μανούλες έχουν κατά καιρούς, κυρίως τις ώρες που το μωρό έχει ήδη την πιπίλα του στο στόμα, έχει ηρεμήσει, είναι έτοιμο να πάει για ύπνο και κάθε κίνηση μπορεί να το ξυπνήσει! «Να του αφήσω την πιπίλα για τον ύπνο ή όχι;»

Μερικοί γονείς έχουν ομολογήσει ότι η πιπίλα είναι ο μόνος τρόπος για να πάει το παιδί τους για ύπνο. Εκτός της κίνησης που κάνει το μωρό αναμασώντας τη, που είναι παρόμοια με τη διαδικασία του θηλασμού και άρα του αρέσει πολύ, η πιπίλα γίνεται ανακουφιστική συνήθεια για μερικά μωρά με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από αυτή.

Η κατάσταση αυτή είναι πολύ συχνή στα σπίτια των νέων γονιών και γι” αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να ψάξουν το, κατά το παρελθόν ασφαλές, ζήτημα του ύπνου με την πιπίλα.

Πρώτο και βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι Αμερικανοί επιστήμονες είναι ότι η πιπίλα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να συνδεθεί με περιστατικά Συνδρόμου Αιφνίδιου Θανάτου στα Βρέφη και παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό παραμένει ομιχλώδες παρά τις απανωτές έρευνες, οι ειδικοί συστήνουν να είμαστε σίγουροι και να αποφεύγουμε κάθε πιθανό ρίσκο.

Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που περνούσαν και τα βράδια τους με την πιπίλα δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να απεξαρτηθούν από αυτή όταν έπρεπε, αυξάνοντας και τις πιθανότητες και για ζητήματα υγείας που πολλές φορές οι γιατροί κατηγορούν την πιπίλα, όπως η υγεία των δοντιών ή εντερικές διαταραχές.

Καλό είναι, λοιπόν, να αποφεύγεται η χρήση της πιπίλας κατά τη διάρκεια της νύχτας και να προσπαθήσεις να βρεις άλλους τρόπους να παρασύρεις το μωρό σου στο γλυκό ύπνο. Η αγκαλιά σου είναι ό,τι καλύτερο για καληνύχτα! 
 


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes