Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Μπορώ να θηλάζω ενώ είμαι έγκυος;


Δεν θα σου απαντήσω με ένα «ναι» η ένα «όχι», απλώς θα μοιραστώ κάποιες πληροφορίες μαζί σου και εσύ θα αποφασίσεις μαζί με έναν γυναικολόγο που σε παρακολουθεί και ξέρει ακριβώς την περίπτωση σου. Καλό θα ήταν ο γυναικολόγος να είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού και να έχει γνώσεις και εμπειρία στον τομέα.Η θηλαστικές κινήσεις στο στήθος μπορεί να προκαλέσουν έναρξη του τοκετού σε μια έγκυο στο τέλος της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα, με αποτέλεσμα να μειώνει την κολπική αιμορραγία και να αποβάλλεται ο πλακούντας. Αυτό γίνεται επειδή ο θηλασμός προκαλεί την έκκριση της ορμόνης ωκυτοκίνη, που στην συνεχεία ενεργοποιεί την έκκριση μητρικού γάλακτος και προκαλεί συσπάσεις στην μήτρα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν είναι ανάγκη να διακοπεί ο θηλασμός εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη. Η μήτρα στη αρχή της εγκυμοσύνης διαφέρει με την μήτρα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης στο ότι απορροφά πολύ λιγότερη ποσότητα ωκιτοκύνης και για αυτό το λόγο ο θηλασμός δεν προκαλεί αποτελεσματικές συσπάσεις στη αρχή της εγκυμοσύνης.

Πολλές μητέρες παρατηρούν ότι το γάλα τους λιγοστεύει τον 5ο-6ο μήνα της εγκυμοσύνης, στο 1ο μήνα που είσαι εσύ είναι νωρίς. Αλλά ο κάθε οργανισμός διαφέρει….

Θα πρέπει να παρακολουθείς το βάρος του γιου σου για να είσαι σίγουρη ότι παίρνει αρκετό γάλα. Καμιά φορά αλλάζει και η γεύση του γάλακτος. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να κάνουν τον μικρό σου να απογαλακτίσει από μόνο του.

Όταν θα γεννηθεί το μωρό θα μπορούν να θηλάζουν και οι δύο
.


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes