Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Ξεχάστε το κρέας: Φτιάξτε χορτομπιφτέκια με πουρέ πατάτας

Ξεχάστε το κρέας: Φτιάξτε χορτομπιφτέκια με πουρέ πατάτας
Υλικά 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κιλό λάπαθα
½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
2 κουταλιές σούπας ούζο
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Aλάτι

Εκτέλεση
 Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.
Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ.Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αβγά, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ούζο. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα.
Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια.Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 – 30 λεπτά.
Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Σερβίρετε χλιαρούς τους χορτοκεφτέδες, συνοδεύοντάς τους με λίγο γιαούρτι.


Αντιδράσεις:






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes