Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Το μοναχοπαίδι που έκανε 14 παιδιά!...(φωτογραφίες)ΤΟΝ περασμένο Ιανουάριο, η
Νάντια Σούλεμαν, από την Καλιφόρνια, έφερε στον κόσμο, πρόωρα, με καισαρική τομή, 8 παιδιά: 6 αγόρια και 2 κορίτσια.

 Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τη βάφτισαν «Octomum», δηλαδή «Οκτωμαμά». Η κ. Σούλεμαν, 33 ετών, έχει και άλλα 6 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 2 και 7 ετών. Είναι όλα τους, όπως και τα οκτάδημα του Ιανουαρίου, αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, με σπέρμα, λέει, που της έδωσε ένας φίλος της. Δεν είχε, και δεν έχει τώρα, αυτό που λέμε «μόνιμη σχέση» στη ζωή της. Είναι «μόνος γονιός», όπως καθιερώθηκε ο όρος στα αγγλικά -single parent. Η περίπτωσή της προκάλεσε, και προκαλεί ακόμα, πολλές και έντονες συζητήσεις, πόσω μάλλον όταν αποκάλυψε και η ίδια ότι, εκτός των άλλων, είναι και άνεργη.
ΠΩΣ αποφάσισε, λοιπόν, ενώ τα οικονομικά της μέσα ήταν πενιχρά και δεν είχε κανέναν να τη στηρίξει εκτός από το ισχνό επίδομα πολυτέκνου και ανέργου που λαμβάνει, να φέρει στον κόσμο τόσα παιδιά, με τεχνητή γονιμοποίηση; «Ηταν το ένα και μοναδικό όνειρο της ζωής μου. Ηθελα να γίνω μητέρα και να έχω πολλά παιδιά.
Εγώ μοναχοπαίδι ήμουν, και δεν μου άρεσε ποτέ αυτό», δήλωσε τότε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο του NBC. Οι συζητήσεις που έγιναν και γίνονται ακόμα περιστρέφονται γύρω από το ερώτημα κατά πόσο είναι ηθικό να χρησιμοποιεί κάποιος την επιστήμη (εν προκειμένω τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης) για να φέρει στον κόσμο τόσα παιδιά, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι πιθανώς να μην μπορέσει να τα αναθρέψει καλά;
Η κ. ΣΟΥΛΕΜΑΝ δεν ανησυχούσε όμως τόσο πολύ για το «οικονομικό μέρος». Ηξερε πως ήταν, κι ίσως είναι ακόμα, «μία από τις πιο περιζήτητες (από τα ΜΜΕ - τι άλλο;) μητέρες στον κόσμο» και ότι πιθανώς να «πουλούσε» την ιστορία της, και την ιστορία των παιδιών της, πανάκριβα. Πράγματι, οι προτάσεις και προσφορές, από την πρώτη στιγμή, ήταν πολλές και ελκυστικότατες. Ομως, η «Αρχή Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού» επενέβη πολλές φορές ώς τώρα στην υπόθεση και δεν επέτρεψε σε κανένα μέσον, ούτε και στη μητέρα, να εκμεταλλευτούν τα παιδιά.
Χθες, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της μητέρας και της ευρωπαϊκής τηλεοπτικής εταιρείας παραγωγής «Eyeworks», που θα «παρακολουθεί» και θα γυρίζει σε συνέχειες, εν είδει ντοκιμαντέρ (που άλλοι το λένε και «ριάλιτι σόου»), την καθημερινή ζωή και των 14 παιδιών. Η συμφωνία αποφέρει στη μητέρα ποσό 250.000 δολαρίων, ενώ ένα 15% από τις παγκόσμιες εισπράξεις αυτής της σειράς θα μπει σε ένα «ταμείο» και τα χρήματα θα μοιραστούν ισόποσα στα παιδιά, όταν κάθε ένα από αυτά συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Το ερώτημα πάντα θα αιωρείται όμως: Σε ποια ψυχολογική κατάσταση θα είναι τότε, πώς θα έχουν μεγαλώσει; Σου άρεσε; Κοινοποίησε το.


Αντιδράσεις:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes