Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα με μέλι για τα παιδιά μας!



Σίγουρα, το θέμα δεν είναι ότι η ζάχαρη παχαίνει. Για να φθάσει στην τελική της μορφή, έχει περάσει από ορισμένα στάδια επεξεργασίας. Σ’ αυτήν προστίθενται συντηρητικα, ακόμα και λίπος. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, ο ανθρώπινος οργανισμός, για να τη χωνέψει, ξοδεύει θρεπτικά συστατικά από τις αποθήκες του. Όταν όμως οι αποθήκες αδειάζουν, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενείται και ο οργανισμός γίνεται πιο ευάλωτος σε μικρόβια και ιούς. 

Γι’ αυτό, η ζάχαρη δεν ωφελεί, ειδικά τα παιδιά μας!  Είναι καλό να την αποφεύγουμε όσο μπορούμε.  Μαμάδες, μπορείτε εάν θέλετε, να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με π.χ μέλι! Τα μπισκότα που σας προτείνουμε να φτιάξετε έχουν ακριβώς αυτή την ‘ιδιαιτερότητα’ και είναι πεντανόστιμα.

Υλικά

– 125 γρ. βούτυρο ή λαδι καρύδας
– 250 γρ. μέλι
– 2 αυγά
– 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βούτυρο με το μέλι στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Ακολούθως, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Με ένα κορνέ ή δύο κουταλάκια, φτιάχνουμε πάνω σε λαδόκολλα τα μπισκοτάκια μας. Μόλις τελειώσει το μείγμα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 μόλις λεπτά.
Προαιρετικά, μπορούμε να φτιάξουμε και μια βουτυρόκρεμα, χτυπώντας στο μίξερ 200 γρ. βούτυρο με 50 γρ. μέλι, ώστε να κολλήσουμε τα μπισκότα ανά δύο.

 Από:mamamou.com


Αντιδράσεις:






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes