Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνταγή για τα πιο εύκολα και γρήγορα μαμαδίστικα τυροπιτάκια!

Τα ατομικά τυροπιτάκια είναι πεντανόστιμα κι όταν βρεθούν μπροστά μας δεν αφήνουμε ούτε ψίχουλο! Πόσο μάλλον αν είναι σπιτικά. Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε με τα χεράκια σας δίνοντάς σε μία συνταγή πολύ εύκολη.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 αυγό
• 1/2 φλιτζανιού γάλα
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δυόσμο ή φρέσκα ρίγανη, άνηθο κ.λπ.)
• 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένο τυρί
• 1/3 φλιτζανιού χοντροκομμένη φέτα (περίπου)
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• λίγο αλατάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε λίγο το αυγό με το γάλα και το ελαιόλαδο.
2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό (ή οτιδήποτε άλλο μυρωδικό αρέσει στον καθένα). Εγώ βάζω περίπου μια φούχτα μαϊντανό.
3. Μετά προσθέτουμε το τυρί μας και την φέτα. Η φέτα να είναι σε μεγαλούτσικα κομματάκια ώστε όταν ψηθεί να μένει μέσα στο τυροπιτάκι.
4. Το αλεύρι το έχουμε ήδη αναμείξει σε ένα άλλο μπολ με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλατάκι. Το προσθέτουμε και αυτό σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε.
5. Προσοχή! Όχι πολυ ανακάτεμα, ίσα που να δέσουν τα υλικά.
6. Ανακατεύουμε πάντα με μια κουτάλα.
7. Γεμίζει περίπου 12 φορμάκια.
8. Σε ατομικά φορμάκια περίπου 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.


Αντιδράσεις:






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes